• Kendınizi kısaca tanıtınız, çok seviniriz, uydutv yönetimi.... yakında IP TV SPOR Deneme Linkleri verilecektir istiyenler Banner'e tıklasınlar.. Bilgi Edinmek İçin Site Yetkilisine Başvurabilirler... TEŞEKKÜR Ederiz YÖNETİM forumdaki bir hatadan dolayı forumumuzun iki hafta önceki forum databaseye dönüş yapmak zorunda kaldık üyelerimizden özür dilerim....

Güncel] Oyun Dünyasındaki Önemli detaylar

THQ Nordic, Gamescom 2017 sırasında 2 yeni oyun duyuracak

Ayrıca THQ Nordic, Gamescom 2017 sırasında göstereceği diğer oyunların listesini de verdi.

THQ Nordic, biraz önce yeni bir haber paylaşarak, Gamescom 2017 etkinliğine katılacaklarını duyurdular. Bu duyuru yazısında, ekibin göstereceği oyunlar da belirtiliyordu. Dilerseniz öncelikle ekibin daha önceden duyurulmuş, tekrar Gamescom 2017 sırasında göstereceği oyunlardan bahsedelim. THQ Nordic öncelikle ELEXoyununun neredeyse tamamlanmış bir sürümünü oyunculara gösterecek. Ardından Battle Chasers: Nightwar, ilk kez oynanabilir olarak oyunculara sunulacak. Tüm bunların haricindeyse, SpellForce 3 oyununun senaryo modu gösterilecek. Senaryo modu gösterilecek olan başka bir oyun ise Aquanox: Deep Descent olacak. Eğer tüm bunlar size yeterli gelmediyse ekip; The Guild 3 ve Wreckfestoyunlarını gösterecek. Üstüne bir de 2 yeni oyun duyuracak!

unnamed.png

Ekibin duyurmaya hazırlandığı bu iki oyundan bir tanesi, yepyeni bir seri olacak ve diğer oyun ise bilindik bir serinin yeni oyunu olacak. Bahsettiğimiz orijinal yeni oyun, açık dünya bir rol yapma oyunu olacak ve kıyamet sonrası Kung-Fuögelerini içerisinde bulunduracak. İkinci oyun ise, oldukça popüler, korkutucu ve gizemli bir serinin yeni oyunu olacak. Bizlerin aklına bu duyurulacak olan ikinci oyunun ne olacağı henüz gelmedi.

Yeni God of War oyunu ile serinin sonu gelmeyecek

Şu an geliştirilen God of War oyununun yönetmeni, devam oyunları için plan yaptığından bahsetti.

İlk olarak E3 2016 konferansında karşımıza çıkan, ardından kendisini E3 2017 sırasında tekrar gösteren yeni God of War oyunu, çıkışını 2018 senesinin ilk yarısında yapacak. Diğer God of War oyunları gibi, PlayStation oyuncularına özel olacak olan bu yeni yapıt; temel olarak tüm God of War serisini toparlamayı hedefliyor. Yani, bir devam oyunundan ziyade, “Reboot” görmeye hazırlanıyoruz. Zaten bu oyun, serideki diğer hiçbir oyuna benzemiyor. Artık oyunda yardımcı bir karakterimiz var, kamera açısı çok farklı, rol yapma oyunu ögeleri oyunun içerisinde ve en önemlisi de dövüş sistemi artık çok farklı bir seviyede. Yani, geliştirici ekip aslında bu oyunu yapabilmek için çok fazla uğraştı. Peki, tüm bu uğraş, sadece bir oyun için miydi? Bunun cevabını, oyunun yönetmeni verdi.

god-of-war-screen-07-ps4-eu-16jun17.jpg

Daily Star ile bir röportaj gerçekleştiren yeni God of War oyununun yönetmeni, şimdiden devam oyunları üzerinde düşünmeye başladığından bahsetti. Oyunun yönetmeni, “Şimdilik sadece bu oyunu bitirmekle uğraşıyorum ama şunu söylemeliyim ki, bu senaryoyu seçtiğim zaman çoktan diğer oyunlar için fikirlerim de bulunuyordu bu senaryo ile bağlantılı olarak. Şu anda, kafamdaki birçok düşünce, bu God of War oyunundan çok daha ilerisine gidiyor.” dedi tam olarak.
Oyunun yönetmeni, bu konuda bir örnek de verdi ve bu örnekte ikinci God of War oyunundan bahsetti. Yönetmen, “İkinci God of War oyunu; Kratos, Olympus’a çıkarken sonlanıyor. Herkes, bu seçimin oldukça salakça olduğunu, oyunu neden bu şekilde bıraktığımı söyledi. Kimse, devamı sonradan gelecek bir final görmek istemiyormuş. Fakat ben bunun çok güzel bir şey olduğunu düşündüm. Bu oyun ile birlikte, oyuncular bizim piyasada biraz daha kalacağımızıbilecek. En azından ben, birkaç sene daha çalışabileceğimi biliyorum.” dedi bu konuda.
Yani böylece yeni God of War oyununun yönetmenliği yapan yeni isim, “Reboot” olarak karşımıza çıkacak olan bu oyun için devam oyunlarının geleceğini, bu devam oyunlarından en azından 1 tanesini de kendisinin geliştireceğini belirtti. Ayrıca, muhtemelen bu oyunun finalinde de devam oyununa çok büyük bir kapı açılacak, aynı ikinci God of War oyununda olduğu gibi. Fakat tüm bunları şu an net olarak bilemiyoruz. Eğer Sony tarafında fikirler farklıysa, en önemlisi de bu oyun bekleneni veremezse, Sony fikirlerini değiştirebilir. Sonuçta, geliştirici ekip, oyunu geliştiriyor fakat Sony, bir iş yapıyor.

god-of-war-screen-09-ps4-eu-16jun17.jpg

God of War değişti ve bu sizin bildiğiniz Kratos değil.

Klasik hikâyenin müthiş bir yeniden anlatımını keşfederken zorlu ve bilinmedik bir yol sizi bekliyor. Oğlu uğruna daha iyi bir adam olmak isteyen Kratos’un olgunlaşma ve şiddet üzerine derin ve düşündüren yolculuğuna katılın. Canavarlarla, ejderhalarla ve tanrılarla dolu bir dünyada sorumluluk duygusunun ağırlığı omuzlarınızdadır ve hayatınız kanla ve kaosla doluyken, geleceği korumak için geçmişinizde yaptığınız hataları nasıl engelleyebileceksiniz? God of War’un ürkütücü canlanışı, seriyi tanımlayan ana unsurları yeniden oluşturuyor. Tatmin edici dövüş sistemi, nefes kesen oyun büyüklüğü, ve güçlü bir anlatım… Tüm bu unsurlar birbirleriyle kaynaştırılıyor

For Honor oyununa yeni sunucu sistemi, oyun modları ve kahramanlar geliyor

Ubisoft, For Honor isimli oyunlarının üçüncü ve dördüncü sezonunu detaylandırdı. Onlarca, belki de yüzlerce yenilik oyuncuları bekliyor.

Şubat 2017 tarihinde çıkışını gerçekleştiren For Honor, birçok diğer Ubisoft oyunu gibi önce parladı, sonra hayatımızdan çıktı, gitti. Çıkış zamanlarındaki oyuncu sayısının neredeyse %90 kadarını kaybeden bu oyunun peşini, görülen o ki Ubisoft bırakmayacak. Çünkü geliştirici ekip, resmi internet siteleri üzerinden bu oyuna, bu güne kadar neler yaptıklarını ve bu günden sonra da neler yapmaya devam edeceklerini açıkladı. Kısacası Ubisoft, oyunun üçüncü ve dördüncü sezonunu detaylandırdı. Bu yeni sezonlarda karşımıza yeni haritalar, kahramanlar ve daha da önemlisi, özel sunucu sistemi çıkacak.

fh_roadmap_all_v7.jpg

For Honor, öncelikle Ağustos 2017 içerisinde üçüncü sezonuna başlayacak. Bu sezonda, yeni bir düello turnuvası modu beta sürecine girecek. PC üzerinde denenebilir olarak, yeni dövüş değişiklikleri oyuna eklenecek. 2 yeni kahraman, 2 yeni harita oyuna eklenecek. Oyunda, oyuncuların daha fazla zaman harcayabilmeleri için Reputation seviye sınırı yükseltilecek. Yeni emote hareketleri, bitirici hareketler ve çok daha fazlası, Efsanevi seviyesindeki kıyafetler ve silahlar ile oyuna gelecek. Ayrıca For Honor, bu süreç içerisinde de sürekli dengelenecek.
Kasım 2017 ile Şubat 2018 tarihleri arasında da oyunun dördüncü sezonu yaşanacak. Bu sezonda ise oyuna yeni bir oyun modu eklenecek, rekabetçi modu genişleyecek, bir önceki sezondaki iyileştirmeler betadan çıkacak, oyuna eklenecek. Tüm bunların haricinde yeni Traning Arena modu ile karşılaşacağız. Bununla birlikte, oyunun öğretici bölümü de yenilenecek. Önceki sezonda olduğu gibi yeni kozmetik ögeler, kahramanlar, haritalar ve güncellemeler de bu sezonun bir parçası olacak.

PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro, FIFA 18 ile aynı kutunun içerisine giriyor

Eğer hem FIFA 18, hem de konsol almayı planlıyorsanız, bu paketler çok işinize yarayabilir.

Geçen sene, FIFA 17 ile Xbox One S konsolları paket olarak satılmıştı ve Microsoft, Avrupa’da satılan bu paketlerden çok memnun kalmıştı. Fakat artık FIFA markası ile anlaşmalı olan şirket Microsoft değil, Sony. Bu yüzden FIFA 18 ile bir Xbox One X paketi değil, PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro paketi göreceğiz. PlayStation Blog Avrupa üzerinden yapılan açıklamalara göre FIFA 18 ile PS4 veya PS4 Pro, birer paket olarak satılacak. Ayrıca bu paketlerin içerisinde, sadece bu paketlere özel olarak FIFA Ultimate Team Rare Players Pack ve 3 ICON kiralık oyuncu bulunacak. Peki, oyuncular hangi paketleri alabilecek?

36083229891_cec348f94e_c-1.jpg

Hemen bu sorunun cevabını da verelim efendim. Sony tarafından 5 farklı paket piyasaya sürülecek, oyun çıktığı zaman. Bu paketlerden ilkinde PS4 500 GB ve FIFA 18 bulunacak. İkinci pakette ise PS4 500 GB, FIFA 18 ve ekstra bir DualShock 4 bulunacak. Üçüncü ve dördüncü paketler de, ilk ve ikinci paketler ile aynı olacak. Sadece 500 GB boyutuna sahip bir PlayStation 4 yerine, 1 TB boyuta sahip bir PlayStation 4 bulunacak bu paketlerde. 5. paket ise tahmin edebileceğiniz gibi bir PS4 Pro paketiolacak. Bu paket içerisinde konsol ve oyun bulunacak. Diğer paketlerde olduğu gibi, ne yazık ki bu pakette ekstra bir DualShock 4 bulunmuyor.

PlayStation Plus fiyatlarına yine zam geldi

Ne yapmaya çalışıyorsunuz PlayStation Türkiye Bey?

Eğer PlayStation 4 üzerinde çoklu oyunculu oyunları oynamaya devam etmek istiyorsanız, 10 GB boyutundaki bulut depolamayı kullanmak istiyorsanız ve daha da önemlisi, artık ücretsiz oyunlara ulaşmak istiyorsanız, PlayStation Plus için yıllık 150 TL yerine 180 TL vermeniz gerekecek. Çünkü PS Plus üyelik fiyatlarına yine zam geldi. Bu hizmetin sadece yıllık 3 aylık ve 1 aylık fiyatları da zam gördü. Yıllık fiyat 150 TL’den 180 TL’ye yükseldi. 3 aylık fiyat 58 TL’den 75 TL’ye yükseldi. 1 aylık fiyat ise 20 TL yerine 24 TL oldu. Dilerseniz haberimizin devamından, PlayStation Plus Destek sisteminden gelen zam mailine göz atabilirsiniz. Muhtemelen aynı mail, sizlerin de mail kutusuna düşmüş olmalı.

maxresdefault-15.jpg

31 Ağustos 2017 saat 00:01’den (BST) itibaren geçerli olmak üzere PlayStation Plus fiyatlarınıdeğiştiriyoruz. 149,99 TL olan yıllık fiyat 179,99 TL olacaktır. 57,99 TL olan üç aylık fiyat 74,99 TL olacaktır. 19,99 TL olan aylık fiyat 23,99 TL olacaktır.
PS Plus zammı, sizin için ne anlama geliyor?

31 Ağustos 2017 saat 00:01’de (BST) PlayStation Plus üyeliği fiyatını değiştireceğiz. Halihazırda üye olduğunuz için 31 Ağustos 2017’de veya daha sonra ödeyeceğiniz yinelenen abonelik ücretlerinin hepsi yeni fiyat üzerinden ücretlendirilecektir. 31 Ağustos 2017’ye kadar mevcut fiyat üzerinden PlayStation Plus aboneliği satın alabilirsiniz. Bu abonelik, geçerli üyelik sürenize eklenecektir (veya sonuna ilave edilecektir).
PlayStation Plus üyeliğinizin yeni fiyatla devam etmesini önlemek istiyorsanız üyeliğinizi iptal etmelisiniz. 31 Ağustos 2017 veya daha ileri bir tarihte yapmanız gereken bir sonraki ödemenizden en az 48 saat önce hesap ayarlarınızda “”otomatik yenileme“” seçeneğini KAPATIN. Üyeliğinizi nasıl iptal edeceğinizi PlayStation.com adresinde öğrenebilirsiniz.

PlayStation Plus, 180 TL yıllık ücretini hak ediyor mu?

Bu sorunun cevabını, neredeyse PlayStation 4 çıktığından beri PlayStation Plus abonesi olan birisi olarak veriyoruz.

Bildiğiniz üzere bugün PlayStation Plus fiyatlarına zam geldi ve neredeyse %25 gibi bir artış gördük. Mesela, 1 senelik üyelik fiyatı 150 TL’den 180 TL’ye çıktı. Aynı durum geçen sene de yaşanmıştı, ondan önce de. Yani, PS Plus aboneleri olarak sürekli bir zam gördük. Peki, Sony bu zamların hakkını verebildi mi? Ağustos 2017’den sonra PlayStation Plus, 180 TL yıllık ücretini hak edecek mi? Bu yazımızda, sizlere bu sorunun cevabını vermeye çalışacağım. 22 Mart 2014 tarihinden beri bir PlayStation Plus abonesi olarak hem de.

20170728144940.jpg

Öncelikle belirteyim, PlayStation Plus oyunculara güzel avantajlar sunuyor. Mesela, eğer farklı farklı konsollarda oyun oynuyorsanız, 10 GB kadar bulut depolama alanı ciddi anlamda büyük bir özellik. Aynı şekilde, konsolunuz aniden bozulduğunda ve HDD kısmını kurtaramadığınızda da yardımınıza bulut depolama alanı koşuyor. Aynı şekilde, PS Plus olmadan çevrim içi birçok oyuna giremiyorsunuz, özel indirimlerden yararlanamıyorsunuz, birkaç önemli sistem özelliği kapalı oluyor ve en önemlisi de, aylık ücretsiz oyunları alamıyorsunuz. Alsanız bile, üyeliğiniz bittikten sonra bu oyunlar, hesabınızdan gidiyor.
Öncelikle aylık oyunlardan bahsedelim. PlayStation Plus sistemine abone olduğumdan beri, aylık oyunlar genelde beni mutsuz etti. Fakat mutlu ettiği anlar da vardı. Mesela; Don’t Starve: Console Edition, Resogun, Dead Nation: Apocalypse Edition, Stick it to the Man, PixelJunk Shooter Ultimate, Oddworld: New ‘n’ Tasty, Never Alone, Race the Sun, Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, Rocket League, Entwined, Limbo, Tropico 5, Paragon, Lords of the Fallen, Journey, Stories: The Path of Destinies, This War of Mine: The Little Ones, Killing Floor 2, Game of Thrones ve Tales from the Borderlands, başından kalkmadan oynadığım ücretsiz oyunlardı. Özellikle Game of Thrones ve Tales from the Borderlands sayesinde, Telltale Games oyunlarına karşı olan yargım kırıldı ve şu an tüm Telltale Games oyunlarını yavaş yavaş bitirmeye çalışıyorum. Eğer PlayStation Plus olmasaydı, ben o iki oyuna da asla para vermeyecek kafaya sahiptim. Yani, ücretsiz verilen oyunlar genelde beni mutsuz etmiş olsa da, bu kadar senede, bu kadar oyunu severek oynadım.

20170728145130.jpg

Bu oyunlar bir yana, Sony birkaç aydır kaliteli oyunlar da vermeye başladı. Mesela bu ay Game of Thrones ve Until Dawn var. Önümüzdeki ay ise Just Cause 3 ve Assassin’s Creed: Freedom Cry var. Bu iki oyunu da kesinlikle oynamak istiyorum. Özellikle de Assassin’s Creed: Freedom Cry. Çünkü Assassin’s Creed IV: Black Flag oynarken çok Assassin’s Creed: Freedom Cry almak istemiştim ama o zamanlar gerek görmemiştim. Eğer Sony, oyun kalitesini yine bu şekilde biraz daha yukarıda tutmayı denerse, PlayStation Plus, birçok oyuncunun tercihi olacaktır.
Tüm bu oyunlar haricinde, birçok çevrim içi oyun da oynadım. Mesela Destiny ve Call of Duty: Black Ops III bunların en büyük örnekleri sanırım. Çünkü bu iki oyunu çevrim içi olarak deli gibi oynuyordum. Tabii şöyle bir durum var, PlayStation 3 zamanında PS Plus gerekmiyordu çevrim içi oynayabilmek için fakat şimdi böyle bir zorunluluğun getirilmesi, çevrim içi oyunlarındaki topluluk kalitesini de bir tık yukarı çekti. 10 GB kadar olan depolama alanı da şu an benim oldukça işime yarıyor. Konsolun sistemini dolu tutmayı sevmediğim için oynamadığım oyun kayıtlarını buluta depoluyorum ve bu sayede daha rahat bir sistemim oluyor.

20170728145140.jpg

Bu şekilde açıklayınca, her şey kusursuz görünüyor ama bu abonelik sisteminin 180 TL olacağınıhatırlatalım. 10 GB bulut depolama alanı mı? Bu hizmeti Sony haricinde başka yerlerden de alabilirsiniz. İstediğiniz kayıt dosyalarını USB ile alıp, PC üzerinde bir bulut sistemine atmak zor olmamalı. Tabii Sony bu noktada çok pratik bir sisteme sahip. Kayıt dosyalarını otomatik yükleyip, dilediğiniz zaman rahatlıkla indirebiliyorsunuz ama 180 TL değerindeki bir hizmet olamaz bu. Özel PlayStation Plus indirimleri mi? 20 TL indirim alabilmek için 180 TL mi ödeyeceğim? Hayır.
İşin geriye kalan kısmı ise can alıcı. Oyunlar ve çevrim içi modlar. Eğer çevrim içi oyunlar oynamayı seviyorsanız, PlayStation Plus almak zorundasınız. Sony size seçim şansı sunmuyor. PS Plus yoksa, çevrim içi oyun da yok. Peki, 180 TL ödeyip, oynayacağımız çevrim içi oyunun bağlantı kalitesi çok mu iyi oluyor? Sorunsuz mu oluyor? Hayır. Bu tamamen Sony’nin elinde olan bir şey değil ki. Sony, oyuncu ile oyun arasına yoktan bir kapı koyuyor sadece. Bu noktadan sonra, laf edemeyeceğim tek nokta, verilen oyunlar. Evet, genelde mutsuzdum bu oyunlardan. 3 ay kötü oyun veriliyorsa, 1 ay iyi oyun veriliyordu benim adıma. Fakat verilen o iyi oyun, kendisini aylarca oynatıyordu veya başka oyunlara kapı açıyordu. Ben o oyunlar ile eğlenirken, 3 ay boyunca verilen kötü oyunları kafaya takamıyordum ki. Tabii bu oyun kısmı oyuncudan oyuncuya değişebilecek bir şey. Herkes aynı oyunu sevmek zorunda değil.

j.jpg

Kısaca PS Plus, 180 TL fiyat etiketini hak etmiyor. Ülkemizdeki PlayStation 4 oyunları 200 TL ile 400 TL arasında değişiyor. Özel sürüm oyunlar almak bu yüzden bir hayal oldu. Sony veya PlayStation Türkiye, bu oyun fiyatlarına etkili bir şekilde müdahale etmiyor. Bir de üstüne neredeyse bir oyun fiyatı olan abonelik sistemi geliyor. Neden? Çevrim içi oyun oynayabilmek için. PlayStation 3 zamanında böyle bir şey yoktu da, çevrim içi oyunlar berbat durumda mıydı? Hayır. 180 TL’lik bu kapı nereden çıktı şimdi?
PS Plus sistemine abone olmak, oyuncudan oyuncuya değişen bir şey. Eğer sıkça çevrim içi oyun oynamıyorsanız, sadece depolama alanı için ve 24 ücretsiz oyun için yıllık 180 TL biraz fazla olacaktır.Sonuçta 24 oyunun 24 tanesini de oynamayacaksınız. Fakat çevrim içi oyun oynuyorsanız, PS Plus bunu hak etmiyor ama o 180 TL’yi vermeniz gerekecek efendim. Sizlerin de bu konu hakkındaki yorumlarını mutlaka bekliyor olacağız. Görüşmek üzere!

Gran Turismo Sport, PlayStation 5 üzerinde 8K çözünürlükte çalışabilir
Tamam, her şey güzel ama önce 1080p/60 FPS bir standart haline gelse, daha güzel olmaz mı?

Eğer şu an bir yerlerde PlayStation 5 üzerinde birileri kafa yoruyorsa, mühendisler çalışıyorsa, eminiz ki konsol üzerinde çalışan insanlar çözünürlük ile kafayı bozmuşlardır. Konsolun planlamasını yapan, donanımları uydurmaya çalışan kişi, konsolun 8K çözünürlükte oyun açabilmesi için uğraşıyor çünkü üstleri öyle istiyor. Neden? Çünkü 4K kapasiteli konsolların reklamları yeterince yapıldı ve yeni nesle geçtiğimiz zaman, artık 4K oyun çalıştıran konsolların reklam değeri kalmayacak. PlayStation 5, 8K çözünürlükte oyun açsın da, mesela Gran Turismo Sport, oyun 20 FPS olsa da problem değil. İnsan gözü zaten en fazla 24 FPS görüyor, değil mi sevgili Sony?

3064969-gtsport_race_nurburgring_nordschleife_01.jpg

Peki, neden bunları söylüyor olabiliriz? Çünkü bugün, PlayStation 5 konsolunun 8K oyun çalıştırabileceği hakkındaki 3. haberi aldık, hem de bir Sony stüdyosundan. Henüz PlayStation 4 Prokonsolunda bile birçok oyun 1080p/60 FPS çalışmıyorken, 8K çözünürlükte oyun çalıştıracak konsol haberleri alıyoruz. Bu ne kadar mantıklı bir durum? Bu arada insan gözü 24 FPS ile sınırlı değil ha. Aman diyeyim.

Her neyse, bahsettiğimiz bu 8K oyun muhabbeti, Gran Turismo Sport geliştiricilerinden geldi. Gran Turismo Sport geliştirici stüdyosunun patronu olan Kazunori Yamauchi, bir açıklama yaptı ve oyunlarının PlayStation 5 üzerinde 8K olabileceğini belirtti. Kazunori Yamauchi, “Oyundaki tek bir arabayı oluşturmak bile 6 ay sürüyor. Sadece PlayStation 4 Pro için yaptığımız çalışma buna dahil değil. Zaten bizler de geleceği düşünerek oyunumuzu geliştiriyoruz. Eğer bir gün Gran Turismo Sport, PlayStation 5 ile çalışırsa rahatlıkla 8K çözünürlüğe ulaşabiliriz.” dedi tam olarak.

PlayStation 5 muhtemelen 2020 ile 2023 arasındaki bir senede çıkacaktır. Şu an 4K televizyonlar bile herkesin evine girmemişken, 8K televizyonların bundan seneler sonra ne durumda olacağını tahmin etmek pek de zor değil. Tabii televizyonlardan ziyade, bahsettiğimiz ilk sorun bence daha önemli. Neden reklam adına sürekli olarak çözünürlük üzerinden gidiliyor? Evet, 1080p çözünürlük ile 4K arasında, hatta 8K arasında gözle görünür bir fark olabilir. Fakat şu yetkililerin kafasına birisi girse de, artık insanlar çözünürlük yerine FPS üzerinden reklamlarını yapmaya başlasalar herkes için en iyisi olacaktır. Bakarsınız, 1080p/60 FPS, tüm şimdiki nesil konsollar için bir standart olur. Gelecek nesil içinse 4K/60 FPS denebilir.

Death Stranding oyununun sis sistemi Kojima Productions tarafından tanıtıldı

Kojima Productions ekibinin oluşturduğu bu yeni sis sistemi sayesinde, Death Stranding içerisinde fotoğraf gerçekçiliğinde sislere ulaşılabiliyor.

Uzun zamandır Death Stranding, Hideo Kojima veya Kojima Productions cephesinden hiçbir haber alamıyorduk. Fakat bugün Death Stranding oyununun sis sistemi Kojima Productions tarafından tanıtıldı ve oyun hakkında uzun zaman sonra ilk defa yeni bilgiler alabilmiş olduk. Geliştirici ekip, sadece bu oyun için sıfırdan bir sistemin yaratıldığını belirtti. Bu sistem tabii ki Decima Engineiçerisinde oluşturuldu. Decima Engine ile daha önce Horizon: Zero Dawnoyunu da geliştirilmişti. Her neyse, geliştirici ekibin oluşturduğu bu yeni sis sistemi sayesinde, oyun içerisinde fotoğraf gerçekçiliğinde sislere ulaşılabiliyor.

WgyOWiY.gif

Death Stranding hakkında daha önce, “Kojima Productions (Hideo Kojima) ve Sony iş birliğinde, PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro konsollarına özel olarak geliştirilen Death Stranding, bu güne kadar sadece 2 kez çıktı karşımıza. Oyun, öncelikle E3 2016 sırasında duyuruldu. Ardından da, PlayStation Experience 2016 sırasında yepyeni bir video ile karşımıza çıktı. İşte o günden beri, oyun hakkında hiçbir şey göremedik. Bu yüzden, oyuncular E3 2017 içinheyecanlanıyordu. Kojima Productions (Hideo Kojima) ve Sony, bir sürpriz planlıyor olabilirler diye düşünüyordu herkes ama Hideo Kojima yeni bir açıklama yaptı ve, oyununu E3 2017 sırasında göstermeyeceğini belirtti.” demiştik.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy çılgınlar gibi satmaya devam ediyor

PlayStation Store üzerinde geçen hafta en çok satan oyunların tam listesi ise haberimizde.

PlayStation Blog Avrupa ve PlayStation Blog Amerika, her ay olduğu gibi, bu ay başında da, bir önceki ayda hangi oyunların en çok sattığını gösteren listeleri yayımladı. Hatırlayacak olursanız, Haziran 2017 tarihinin en çok satan oyunları listesinde Crash Bandicoot N. Sane Trilogy güzel bir yere sahipti. Temmuz 2017 içerisinde en çok satan oyunlarda da Crash Bandicoot N. Sane Trilogyoldukça güzel bir yere, hatta bir önceki ayın sıralamasından kat ve kat daha güzel bir yere sahip. Çünkü Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, PlayStation Blog Avrupa ve PlayStation Blog Amerika listelerinin ikisinde de birinci sırada.

35541190903_d788f6f66b_h.jpg

En Çok Satan PlayStation 4 Oyunları (Avrupa)

1. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy (1)
  2. Grand Theft Auto V (4)
  3. Rocket League (10)
  4. Call of Duty: Modern Warfare Remastered (20)
  5. Minecraft (12)
  6. Friday the 13th: The Game (2)
  7. FIFA 17 (3)
  8. Middle-earth: Shadow of Mordor (Re-entry)
  9. Mortal Kombat XL (RE)
  10. Battlefield 1 (9)
  11. Battlefield 4 (8)
  12. Star Wars: Battlefront (7)
  13. Assassin’s Creed IV Black Flag (RE)
  14. Metal Gear Solid V: The Definitive Experience (RE)
  15. Dying Light: The Following – Enhanced Edition (RE)
  16. Elite Dangerous (New)
  17. Ratchet & Clank (RE)
  18. EA Sports UFC 2 (17)
  19. Assassin’s Creed Syndicate (RE)
  20. Grand Theft Auto: San Andreas (19)

En Çok Satan PlayStation VR Oyunları (Avrupa)

1. Superhot VR (New)
  2. Until Dawn: Rush of Blood (7)
  3. Batman: Arkham VR (2)
  4. Job Simulator (3)
  5. Arizona Sunshine (New)
  6. PlayStation VR Worlds (4)
  7. Sports Bar VR (RE)
  8. Driveclub VR (RE)
  9. Robinson: The Journey (6)
  10. Keep Talking and Nobody Explodes (RE)

En Çok Satan PlayStation 4 Oyunları (Amerika)

1. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
  2. Middle-earth: Shadow of Mordor – Game of the Year Edition
  3. God of War III Remastered
  4. Friday the 13th: The Game
  5. Rocket League
  6. Grand Theft Auto V
  7. Minecraft: PlayStation 4 Edition
  8. Call of Duty: Modern Warfare Remastered
  9. Ratchet & Clank
  10. EA SPORTS UFC 2
  11. Final Fantasy XII The Zodiac Age
  12. STAR WARS Battlefront Ultimate Edition
  13. Madden NFL 17
  14. Battlefield 1
  15. Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands
  16. How to Survive 2
  17. MLB The Show 17
  18. Mad Max
  19. ARK: Survival Evolved
  20. Elite Dangerous

En Çok Satan PlayStation VR Oyunları (Amerika)

1. SUPERHOT VR
  2. Arizona Sunshine
  3. PlayStation VR Worlds
  4. Until Dawn: Rush of Blood
  5. Job Simulator
  6. Tumble VR
  7. The Bellows
  8. Surgeon Simulator: Experience Reality
  9. Archangel
  10. The Brookhaven Experiment

Activision, gelecekte Crash Bandicoot N. Sane Trilogy benzeri yeni projeler yapacak

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, beklenenin çok üstünde bir performans sergiledi ve bu, Activision çatısı altında bulunan eski oyunlar için bir Remastered umudu olacak.

Hem İngiltere’de arka arkaya en çok satan oyunlar listesinde 1. gelen, hem de PlayStation Storelistelerinde 1. olan Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, çıkış yaptığı Haziran 2017 tarihinde bile en çok satan oyun olmuştu. Böyle bir cümle kurduk çünkü Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Haziran 2017 bitmeden 2 gün önce çıkmıştı. Yani oyun, sadece 2 günlük bir satış ile listelerin başına oturmuştu. Bu bahsettiğimiz başarı, günümüze kadar devam etti ve bu durum Activision ekibini de bayağı bir şaşırttı. Öyle ki, Activision artık gelecekte yeni Remastered oyunlar ile oyuncuların karşısına çıkabileceğini ima etti.
crash-bandicoot-n-sane-trilogy-screen-04-us-03dec16-ds1-670x377-constrain.jpg

Şu an aslında Activision çatısı altında ikinci bir Remastered oyun bulunuyor: Starcraft Remastered. Fakat bu oyunun nasıl bir performans göstereceğini şimdiden söylemek oldukça güç. Eğer Starcraft Remastered da Crash Bandicoot N. Sane Trilogy gibi büyük bir başarı yakalarsa, Activision mutlaka Remastered başlıklı oyunlara çok sıcak bakmaya başlayacaktır. Bu da, ekibin elinde bulunan eski serilerin tekrar canlanması demek olabilir. Öyle ki, ekibin elinde oldukça güzel Spider-Man ve Deadpool oyunları bulunuyor. Marvel ekibinin bir daha Activision ile iş birliği yapacağını sanmıyoruz ama Activision, Marvel ekibini ikna edebilirse, yeni Spider-Man ve Deadpool oyunları görebiliriz.

Blizzard Entertainment, geliştirdikleri yeni oyun serisi hakkında konuştu

Yine bir Blizzard Entertainment kalitesi bizleri bekliyor.

Eğer geride bıraktığımız aylarda ortaya çıkan haberlere bakacak olursak, Blizzard Entertainmentçatısı altında şu an 1’den fazla oyun geliştiriliyor. Söylentileri hatırlayacak olursak, bu oyunların çoğu mobil oyun ve mobil oyunlardan bir tanesi World of Warcraft evreninde geçiyor. Ekibin geliştirdiği oyunlardan sadece 1 tanesi de AAA seviyesinde bir FPS. Bu FPS oyunu da ekibin popüler evrenlerinden bir tanesinde geçiyor. Blizzard Entertainment bu oyunlar hakkında açık ve net bir şekilde konuşmasa da, yeni yaptığı bir açıklamada yeni serilerine değindi.
Tracer-ds1-670x377-constrain.jpg

Blizzard Entertainment cephesinden gelen açıklamalara göre şirketin temel bakış açısı hala değişmedi. Yani ekip, yeni oyunlar geliştirirken, diğer oyunlarını desteklemeyi de asla unutmayacak. Ayrıca, ekibin açıklamalarına göre artık kendileri yeni platformlar denemek istiyorlar. Bu noktada da önceki söylentiler karşımıza çıkıyor işte: Mobil platforma geliştirilen oyunlar. Fakat bu noktada Blizzard Entertainment, Nintendo Switch için de bir şeyler yapmak isteyebilir. Bu konuda somut bir şeye sahip değiliz, sadece bir tahmin.
Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen oyunların geliştirilme süreci ise şu an zirvede görünüyor. Ekipten gelen açıklamalara göre, geliştirilen oyunlar hakkında ortada birçok başarılı fikir bulunuyor ve Blizzard Entertainment da bunları değerlendiriyor. Ayrıca Blizzard Entertainment, şu an tüm bu işi tek bir ekip ile değil, 1’den fazla ekip ile yapıyor. Tüm bu ekiplerin içerisinde de deneyimli çalışanlar bulunuyor. Son olarak ekip, yeni oyunlarının da eski oyunları kadar kaliteli olacağını, oyunun sadece hazır olduğunda çıkacağını belirtti. Yani, yeni oyunlar hakkında ortada bir çıkış tarihi aralığı da bulunmuyor. Ekip, ne zaman kendisini rahat hissederse, o zaman çıkacak yeni oyunlar.

5 saatlik Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands demosu çıktı

Herhangi bir içerik sınırı olmadan, çevrim içi bir şekilde, 5 saat boyunca Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands deneyebilirsiniz.

Ubisoft tarafından büyük bir şekilde piyasaya sürülen fakat aynı hızda da yıldızı sönen Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands, şimdi karşımıza 5 saatlik bir demo ile çıkıyor. Bahsettiğimiz bu demo PlayStation Store üzerinde, “Ghost Recon Wildlands’i bedava dene! Çevrim içi olarak arkadaşlarınla oyna, deneme sürümünü indirerek ülkeyi 5 saat boyunca dilediğince keşfet! Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands’de 3 arkadaşınızla takım kurun ve devasa, tehlikeli ve yaptıklarınıza tepki veren açık dünyada geçen harika bir askeri nişancı deneyiminin keyfini çıkarın.” şeklinde açıklanıyor.

f0beb77f4f8da97ce7ea93c9d8e2eb0e1e7eecc8.png

Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands hakkında daha önce, “Ubisoft ekibinin en yeni oyunlarından bir tanesi olan Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands, oldukça büyük beklentilerle çıksa da, oyuncular çok çabuk sıkılmıştı bu oyundan. Eşli oyuncu modu aracılığı ile arkadaşlarımızla birlikte oynayabildiğimiz bu oyun, rekabetçi bir moda sahipti değildi fakat Ubisoft daha önce açıklamıştı; oyuna gelecek PvP modu ileri bir tarihte karşımıza çıkacaktı. İşte o PvP modu sonunda karşımıza çıktı. Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands için PvP modu duyuruldu. Ghost War isimli bu mod ile 4’e 4 bir oyun oynayabileceğiz. Bu mod içerisinde birçok karakter sınıfı bulunuyor ve oyuncular, bu sınıflardan bir tanesini seçerek başlıyor oyuna. Scout, Sniper, Tank gibi sınıflara ev sahipliği yapacak bu mod, oyuncuların her karakter, her sınıf ile farklı strateji yapmasını planlıyor. Çünkü her sınıfın farklı avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Ayrıca Ubisoft, oyuna gelecek bu PvP modu ile helikopter kullanımının da iyileştirileceğini belirtti. Tabii araçlar bu PvP modunda kullanılacak mı, biz pek sanmıyoruz.” demiştik.

HBO: “Yeni Game Of Thrones bölümü dahil, 1.5 terabaytlık data ele geçirildi”

İnternette bol bol Game Of Thrones için spoiler görebilirsiniz.

2011 yılında izleyiciyle buluşan Game Of Thrones dizisi, Temmuz 2017 tarihinde 7. sezon yayınına başlamıştı. Yakın zamanda bu sezonla alakalı gelecek bölümlerin sızdırıldığına dair bir takım söylentiler ortaya çıkmıştı. Dizinin yayınlandığı HBO kanalı sözcüsü bu söylentileri doğruladı ve 1.5 terabaytlık datanın hackerlar tarafından ele geçirildiğini açıkladı. Yani, bu da demek oluyor ki Game Of Thrones‘un bu Pazar günü yayınlanacak olan 4. bölümü şu an internette mevcut.

game-of-thrones.jpeg

Star India, HBO ortağı, konuyla alakalı olarak, “Bugün Game Of Thrones‘un 7. sezon 4. bölümününsızdırıldığını onaylıyoruz. Bu ihlali çok ciddiye alıyor ve sebebinin en kısa zamanda ortaya çıkması için teknoloji ortağımız ile adli soruşturma başlatmış bulunuyoruz. Bu ciddi bir sorun ve yasal önlemler alıyoruz.” şeklinde bir açıklamada bulundu. Daha önce Game Of Thrones‘un 7. sezon hikayesinin sızdırıldığına dair de söylentiler vardı ve daha sonra bu söylentilerin de gerçek olduğu ortaya çıktı. Fakat o sadece hikayeyle alakalıydı, bölüm henüz ortada yoktu. Şu an internette 7. sezon 4. bölümmevcut. Fakat oldukça düşük bir görüntü kalitesiyle, sabredemeyecekler için yayında.

Sea Of Thieves oyunundan 25 dakikalık Xbox One S oynanış videosu

Bu video ile belki de oyunun gerçek yüzünü görüyoruz.

2018 senesi içerisinde Windows 10 bilgisayarlar ve Xbox One ailesi için piyasaya sürülecek olan Sea Of Thieves, bu sene gerçekleştirilmiş olan E3 konferansında idi. Konferansa katılan birçok oyuncu, bu oyunun E3 2017 demosunu oynamıştı. Ayrıca YouTube da bu demoların görüntüleri ile dolmuştu. Geçtiğimiz gün ise bu videoların arasına, yeni bir video eklendi. Bahsettiğimiz yeni Sea Of Thievesoynanış videosu, Xbox Fransa tarafından YouTube kanalına eklendi. Yaklaşık 25 dakika uzunluğunda olan bu oynanış videosu, videonun başlığına göre Xbox One S üzerinde kaydedildi.

sea-of-thieves_dhqr.jpg

Sizlerin de aşağıdan izleyebileceği bu video, aslında oyunun gerçek yüzünü gösteriyor olabilir. E3 2017 zamanına geri dönün ve yayımlanan o videoları tek tek izleyin. Herkes daha önceden planlanmış bir şekilde hareket ediyordu, herkesin ne yapacağı belliydi. Yayımlanan bu video ise diğer videolara göre oldukça farklı bir tipe sahip. Gemideki oyunların muhtemelen minimum iletişimi var ve muhtemelen herkes oyunu çok az biliyor. En önemlisi de, ortada daha önceden planlanmış bir senaryonun olduğunu zannetmiyoruz. Çünkü video oldukça basit ve sıkıcı. Microsoft, kendi oyunlarını bu şekilde sunmayacaktır, değil mi?

Yeni Titanfall oyunları geliyor

Respawn Entertainment’in patron koltuğunda oturan Vince Zampella, önemli açıklamalarda bulundu.

Respawn Entertainment‘in yakın bir tarihte GameSpot ile yaptığı röportajda, Titanfall serisinin geleceği hakkında çok önemli bilgiler verildi. Bilgiyi veren kişi de, yani Titanfall serisinin geliştirici ekibi olan Respawn Entertainment‘ın patron koltuğunda oturan isim Vince Zampella olunca, ister istemez yapılan açıklamaların önemli bir yeri oluyor. GameSpot tarafından yönlendirilen sorulardan bir tanesi için Vince Zampella‘nın verdiği yanıtlardan biri, serinin geleceği hakkında önemli bilgiler içeriyordu.

titanfall-2-standard-edition_pdp_3840x2160_en_WW.jpg

Vince Zampella‘ya GameSpot tarafından yönlendirilen, “Eğer bu soruyu sormayacak olsam ihmalkar biri olurdum, Titanfall 2‘nin çıkışından hemen sonra konuşulanlardan bir tanesi de, 2016 sezonunun ne kadar kalabalık olduğuydu. Titanfall 2 her ne kadar ilk oyuna göre daha az satmış olsa da, topluluk hala canlı ve güvenilir. Son yılın satışlarının ilerleyişi konusunda bir yorumunuz var mı?” sorusuna, bizlere serinin geleceği hakkında bilgi veren açıklamaları da ilave etti.
Respawn Entertainment‘in patron koltuğunda oturan oturan Vince Zampella, “Oyun başarılıydı, güzel sattı, ama gerektiği kadar iyi satmadı. Belki bunun sebebi çok kalabalık olması, ücretlendirmenin agresif olmasıydı. Fakat gerçekten büyük bir hayran kitlemiz var. Çok fazla olumsuz bir topluluk değil, diğer topluluklarla kıyasladığımızda, bu yüzden çok müteşekkirim. ” diyerek sözlerine başladı ve asıl önemli bilgiyi bu sözlerinin hemen ardından verdi.
Yeni Titanfall oyunu ne zaman çıkabilir?

Vince Zampella, “Bizim için seriyi devam ettirmek önemli. Daha fazla Titanfall yapacağız. Yaratıcı yönetmenimiz, serinin birçok formatta korunmasından ve büyümeye devam etmesinden sorumlu. Henüz yapıyor olduğumuz, ama duyurmamış olduğumuz şeyler var, fakat Titanfall evrenine ağır bir şekilde odaklandık.” diyerek GameSpot tarafından yönlendirilen soruya cevap getirdi. Yani, daha göreceğimiz Titanfall‘lar var ve eğer topluluğu dinliyorlarsa, oyunun tekli oyuncu moduna odaklanarak harika eserler ortaya çıkarabilirler.

Conan Exiles, Xbox One üzerinde 900p/30 FPS oynanıyor

Görüntü kalitesinin ne düzeyde olduğu hakkında da bilgi verildi.

Funcom‘un Conan Exiles‘ının Xbox One için de çıkışını gerçekleştirmek üzere ve platformun birçok kullanıcısı, oyunun Xbox One üzerinde nasıl oynanacağını merak ediyor. Sonuçta ne tür bir manzara ile karşı karşıya kalacaklarını bilmek istemek hakları. DualShockers, Conan Exiles‘ın yönetmeni olan Joel Bylos ile konuştu ve yaptıkları konuşma esnasında tam olarak bu soruya yanıt aradılar. Joel Bylosise, oyunun Xbox One sürümünü oynadı geçtiğimiz günlerde ve oyunun yolda olan sürümü hakkında bilgi verdi.

ConanExiles-2.jpg

Joel Bylos, Conan Exiles‘ı 900p çözünürlük kalitesinde ve sabit olarak 30 FPS performansı ile oynadı. Ayrıca, kullanıcı arayüzünün 1080p olarak gösterildiğine de değinmekte fayda var. Eğer grafik ayarlarının PC üzerinde neye denk geldiğini soracak olursanız, medium, yani orta ayarlara yakın bir seviyede olduğunu belirtebiliriz.
Oyunun yönetmen koltuğunda oturan Joel Bylos, gösterilenlerin sadece bir ön izleme olduğunu, daha fazla geliştirme veya güncelleme için hala yer olduğunu ve bütün bunlara rağmen gayet güzel bir şekilde çalıştığını dile getirdi. 16 Ağustos 2016 tarihinde, ön izleme çıkışını gerçekleştirecek olan Conan Exiles, 2018 yılının ilk çeyreği içerisinde PC, Xbox One ve PlayStation 4 platformlarında tam çıkışını gerçekleştirecek.

Pro Evolution Soccer 2018 başka bir takımla daha lisans anlaşması yaptı

Konami de yavaş yavaş Pro Evolution Soccer 2018 için lisans almaya başladı. Bakalım bu durum, FIFA 17 ile olan rekabeti ne kadar etkileyecek?

Daha önce FC Barcelona ile lisans anlaşması sağlayan Pro Evolution Soccer 2018 ve Konami, şimdi de İngiltere’nin en köklü takımlarından olan Fulham FC ile bir anlaşma sağladı. Bahsettiğimiz bu anlaşma sayesinde PES 2018 içerisinde Fulham FC takımı, formaları, oyuncuları, stadyumları ve buna benzer birçok şey, lisanslı olarak oyuncuların karşısına çıkacak. Ayrıca gerçek dünyada Fulham FCtarafından kullanılan stadyumda Pro Evolution Soccer 2018reklamları görünecek. Hem futbol takımı, hem de Konami, sosyal medya hesapları üzerinden sürekli olarak birbirlerini destekleyecek. Çift taraflı bir kampanya olacak. Ayrıca Fulham FC mağazalarında hem dijital, hem de kutulu olarak PES 2018 satılacak. Bu mağazalarda satılan oyun, eğer kutulu olarak alınırsa özel bir Fulham FCtasarımına sahip olacak.
Pro-Evolution-Soccer-2018-ds1-670x377-constrain-1.jpg

PC, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 ve Nintendo Switch platformları için çıkışını gerçekleştirecek olan Pro Evolution Soccer 2018, öncelikle FC Barcelona ekibinin lisansını, şimdi de Fulham FC ekibinin lisansını satın aldı. Tabii ki bu kadar lisans ile PES 2018 oyununun FIFA 17 ile rekabet edebileceğini zannetmiyoruz ama umuyoruz ki Konami ekibi, lisans konusunda oyununu toparlar ve FIFA serisi için ciddi bir rakip olur. Hiçbir oyunun piyasada tek başına kalıp, bunun üzerinden avantaj sağlamasını istemeyiz açıkçası.

Hunt: Showdown için Geliştirici Günlüğü 1 yayımlandı

Oyunun geliştirilme aşamasını merak eden oyuncular için ilaç gibi bir video olmuş.

Crytek tarafından geliştirilmekte olan Hunt Showdown için, geliştirici ekip tarafından oyunun geliştirilme aşamalarının ve geliştirilirken neler yaşandığını anlatan, 1 numaralı Geliştirici Günlüğü yayımlandı. 1 numaralı günlük olması, devamının da geleceği anlamına geliyor. Yayımlanan videoda, oyunun Hunt: Horrors of the Gilded Age‘den nasıl Hunt Showdown‘a dönüştüğü gibi bilgiler veriliyor. İşin en güzel kısmı da, oyun hakkında tonlarca bilgi veriyor olması.

Hunt-Showdown-1.jpg

Şu anda sadece PC platformu için yolda olan Hunt Showdown için oyunun oynanışı ve bugünlere gelirken geçtiği aşamaların detaylıca anlatılmış olduğu videoyu hemen aşağıda sizlerle paylaştık. Oyunun ne yazık ki henüz bir çıkış tarihi yok, fakat bu tarz videolar çıkmaya başladığına göre, çok yakın bir zamanda oyun hakkında önemli bilgiler de biz oyunculara duyurulacaktır.

Microsoft henüz Minecraft çapraz platform desteğinin peşini bırakmadı

Daha önce Microsoft ile Sony arasında anlaşmazlığın olduğu söylenmişti ama Microsoft’a göre görüşmeler devam ediyor.

Microsoft‘un kurumsal başkan yardımcısı Mike Ybarra, Twitter’da mevcut video oyunu sahnesinde çapraz platform oynama gibi bir özelliğin önemi konusunda konuştu. Mike Ybarra, “Verilerimiz, insanların oynamak için daha geniş çok oyunculu havuzları ve birlikte oynamak istediklerini gösteriyor. Bu gitmeyecek ” dedi bu konu hakkında. E3 2017 vesilesiyle, Xbox One, PC ve Nintendo Switch kullanıcıları için Rocket League ve Minecraft gibi oyunlar için çapraz platform oynamaözellikleri geleceğini açıklandı. PlayStation 4 kullanıcıları ise bu destekten yararlanamadı çünkü Sony, bu konuya sıcak bakmıyordu. Mike Ybarra, Microsoft‘un çapraz oynama özelliğini Minecraft‘a getirmek için Sony ile birlikte çalışacağını ve kullanıcı güvenliğinin Microsoft için Sony için olduğu kadar önemli olmasını sağlayacağını da ekledi.

Minecraftedu.jpeg

Bu açıklamalara bakacak olursak, Microsoft henüz Sony ile görüşmelere devam ediyor. Geride bıraktığımız günlerde, bu durumun tam tersi hakkında haberler görmüştük. Fakat ortada hala bir anlaşma ihtimalinin olması, mutlaka PlayStation 4 kullanıcılarını sevindirecektir.

Horizon: Zero Dawn – The Frozen Wilds için çıkış tarihi verildi

Kasım 2017 bayağı bir hareketli geçecek gibi.

7 Kasım 2017 tarihi hem Microsoft için, hem de Sony için büyük bir gün. Çünkü o gün Microsoft, Xbox One X konsolunu piyasaya sürecek. Sony ise 2017 senesine damgasını vuran yeni oyun serisinin ilk genişletme paketini piyasaya sürecek. Evet, yanlış duymadınız: Horizon: Zero Dawn – The Frozen Wilds için çıkış tarihi verildi ve bu çıkış tarihi 7 Kasım 2017 olarak açıklandı. Bahsettiğimiz bu çıkış tarihi, YouTube üzerinden yayımlanan bir video ile de süslendi. Dilerseniz bu videoya, haberimizin en aşağıdan sizler de ulaşabilirsiniz.

horizon-zero-dawn-the-frozen-wilds-screen-04-ps4-us-12jun17.jpg

Kuzey dağlarının ötesinde, Banuk kabilesinin, ölümcül koşullarda hayatta kalmayı göze alanlara göz kırpan sınır toprakları yer alıyor. Ama artık bu karlı topraklarda yeni bir tehdit, Aloy’un çözmekte kararlı olduğu yeni bir gizem yatıyor. The Frozen Wilds, güzel fakat ölümcül bir bölgede geçen yeni hikâye bölümlerinin, karakterlerin ve tecrübelerin de yer aldığı Horizon Zero Dawn ek içeriklerini bünyesinde barındırıyor. Horizon: Zero Dawn – The Frozen Wilds ile merak uyandıran yeni bir hikâyeyi keşfedin, yeni makinelerle yüzleşin.

Back