• Kendınizi kısaca tanıtınız, çok seviniriz, uydutv yönetimi.... yakında IP TV SPOR Deneme Linkleri verilecektir istiyenler Banner'e tıklasınlar.. Bilgi Edinmek İçin Site Yetkilisine Başvurabilirler... TEŞEKKÜR Ederiz YÖNETİM forumdaki bir hatadan dolayı forumumuzun iki hafta önceki forum databaseye dönüş yapmak zorunda kaldık üyelerimizden özür dilerim....

[adsl] ‘everest Sg-1850’ Modem Kurulumu (resimli Anlatım)

mehmetkarahanlı

S.Moderatör
S.Moderatör
images

Merhaba arkadaşlar!
Bu yazımızda sizlere ‘Everest SG-1850’ modem için kurulum işlemini anlatacağız.
• Modem kurulumuna başlamadan önce, modem kablo bağlantılarını doğru bir şekilde yaptığımızdan emin olmamız gerekiyor.
• Daha sonra modeme kablolu bağlı bilgisayardan bir internet tarayıcısı (Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, vs.) açıp, adres çubuğuna ‘192.168.1.1’ yazdıktan sonra ‘Enter’ tuşuna basalım.

• ‘Kullanıcı Adı’ ve ‘Şifre’ isteyen bir sayfa açılacak. Bu sayfada ‘Kullanıcı Adı’ ve ‘Şifre’ bölümlerine ‘admin’ yazdıktan sonra ‘Oturum aç’ butonuna tıklayalım.

• Açılacak olan sayfada, üst kısımda bulunan menülerden ‘Hızlı Kurulum’ menüsüne tıklayalım.
• Açılan sayfada sol tarafta buluna ‘Sihirbaz’ menüsüne tıklayalım.
• Açılan sayfada ‘PPP Ayarları’ yan başlığı bölümünde bulunan ‘Kullanıcı Adı’ ve ‘Şifre’ kutucuklarına ‘ADSL Kullanıcı Adı’ ve ‘ADSL Şifre’ bilgilerimizi yazalım ve ‘Sonraki’ butonuna tıklayalım.

• Açılacak olan sayfada ise modemimizin kablosuz ağ ayarlarını yapılandıracağız.
• ‘WLAN’ karşısındaki ‘Etkinleştir’ seçeneğini seçtikten sonra, ‘SSID’ yazan kısma Türkçe karakter ve boşluk kullanmadan bir kablosuz ağ ismi yazalım.
• ‘Şifreleme’ kısmında ‘WPA2(AES)’ seçeneğini seçelim.
• ‘WPA Kimlik Doğrulama Modu’ kısmında ise ‘Kişisel (Önceden Paylaştırılmış Anahtar)’ seçeneğini seçelim.
• ‘Önceden Paylaşılmış Anahtar Formatı’ kısmında ise ‘Parola’ seçeneğini seçelim.
• ‘Önceden Paylaşılmış Anahtar’ kısmına ise Türkçe karakter ve boşluk içermeyen ve en az 8 karekterden oluşan bir kablosuz ağ şifresi yazdıktan sonra ‘Sonraki’ butonuna tıklayalım.
• Son adım olarak, açılacak olan ekranda ‘Değişiklikleri Uygula’ butonuna tıklayıp modem kurulum işlemini tamamlayalım.
• ADSL bilgileriniz doğru ise ve hat kaynaklı bir sorun yok ise en geç 1-dakika içerisinde internet erişiminiz gelecek.
• Modeminize kablolu veya kablosuz bağlanıp, internete girebilirsiniz.

Geri